(afstudeer)stage

Wil jij kennis en ervaring opdoen in een dynamische en flexibele omgeving? En waar jezelf kunt ontwikkelen? Mart van Dijk Boomkwekerijen BV is altijd op zoek naar de student/leerling die het vak in een “echte“ boomkwekerij willen leren.

Mart van Dijk Boomkwekerijen BV heeft regelmatig plaats voor leerlingen van het Citaverde college, of andere groene opleidingen. Het doel is om leerlingen op te leiden tot medewerker in de boomteelt met als einddoel een dienstverband op onze kwekerij.

De leerling volgt de opleiding middels de BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL). Dit wil zeggen dat de leerling 4 dagen per week bij ons op het bedrijf werkzaam is en een dag naar school gaat. De opleiding is hierdoor sterk praktijk gericht. De boomteeltopleiding wordt verzorgd door het Citaverde college.

Mart van Dijk Boomkwekerijen BV is groeiende en is zich bewust, dat succes valt of staat met de mensen in een sterk teamverband. Wij willen onze medewerkers graag verleiden tot onder andere het volgende: een glansrijke carrière, een sterke branche specifieke-, en ook persoonlijke ontwikkeling om zo in een teamverband te excelleren om zo onze klanten met de hoogst mogelijke kwaliteit te bedienen.

Denk jij, dat jij die student/leerling bent die lef, doorzettingsvermogen, en handen uit de mouwen mentaliteit hebt en voel jij je aangesproken, dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur dan een open sollicitatie met jouw motivatie naar info@martvandijk.nl

Stagiair aan het woord:

Hoi, ik ben Joris, stagiair bij Mart van Dijk Boomkwekerijen BV.  

Ik zit voor het laatste jaar op Citaverde college, te Horst en daar volg ik de opleiding: Greenport Business . Ik heb gekozen voor Mart van Dijk Boomkwekerijen BV omdat ik hier een jaar geleden ook al stage had gelopen en dat beviel zo goed, dat ik er nog meer ervaringen op wilde doen.

Ik ben aan dit bedrijf gekomen via een oom van mij, hij is een rozenkweker. Ik was al bekend met de boomteelt  door andere bedrijven waar ik ook al eens heb gewerkt. Het leukste vindt ik het werken met heesters, bos -en haagplantsoen en vaste planten. Dus niet de laanbomen en ook niet de echte kas gewassen.

Over het bedrijf

Iedereen op het bedrijf heeft een eigen taak, zowel individueel als in teamverband. Je hebt het pottenteam en het vollegrondsteam . Als je bij het pottenteam werkt wil dat zeggen dat je het meest van de tijd werkt op de containervelden met planten in pot vandaar ook de naam pottenteam. Hierbij  moet je denken aan werkzaamheden zoals oppotten, snoeien en uitsorteren. Ik zelf maak deel uit van het vollegrondsteam. Hier staan de gewassen in het veld uitgeplant. Als stek worden deze geplant en 2 jaar later geoogst als leverbare plant.

Werkzaamheden

Hierbij kun je denken aan het gewas vrijhouden van onkruid, stokken zetten, aanbinden  en in het oogstseizoen kluiten maken, sorteren of op het veld op de rooier pallets vol rooien. Kluiten maken komt bij mij het vaakst voor en vind ik ook erg fijn werk om te doen. Ik heb  fijne collega’s waar het gezellig mee is en waar ik veel van kan leren. Tussen het werken door is er af en toe ook tijd om over andere zaken te hebben; zoals meiden, voetbal, het weekend en nog veel meer.

Wat wil ik nog leren:

Ik wil nog meer weten over gewasbescherming en de middelen. Via school werken we aan een spuitlicentie.

Joris Baltussen